Retailerul german Rewe, cel de-al doilea mare jucator de pe piata romaneasca, a bugetat investiti de 150 de milioane de euro in extinderea retelei cu 25 de noi magazine anul viitor. Pentru fiecare nou magazin, vor fi angajate cate 20 de persoane.


Saptamana aceasta, retailerul a deschis trei noi magazine de tip discount - la Suceava, Pitesti si Campulung Moldovenesc, in urma unei investitii totale de 2,1 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului alte opt unitati urmeaza a fi inaugurate.

"Investitia in magazinul Penny Market din incinta Galleriei Mall din Suceava se ridica la aproximativ 180.000 de euro, suprafata magazinului fiind de 950 metri patrati. Pentru magazinul din Campulung Moldovenesc Rewe Romania a investit aproximativ 1,3 milioane de euro, suprafata magazinului fiind de 1270 metri patrati si beneficiind o parcare pentru clienti de 50 locuri. Cat despre magazinul din Pitesti ce se afla in Euromall, investitia se ridica la aproximativ 620.000 de euro", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Pentru 2010, Rewe a bugetat investitii in extinderea retelei in valoare de 150 de milioane de euro, fonduri destinate deschiderii a inca 25 de noi magazine in toata tara. Astfel, retailerul va ajunge sa numere in reteaua sa 124 de unitati pana la sfarsitul anului viitor.

Rewe Romania a creat pana la momentul actual aproximativ 2.200 locuri de munca la sediul central, in centrul logistic si in cele 91 de magazine Penny Market si Penny Market XXL operate in prezent.

Grupul Rewe, care mai opereaza pe piata locala si supermarketurile Billa, precum si magazinele de tip cash & carry Selgros, dar si Penny XXL, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,25 de miliarde de lei, in crestere cu 51% fata de 2007. In prezent, Rewe este lider local, dar si european pe segmentul comertului alimentar si in turism.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si