Activele achizitionate se afla pe platforma industriala Arpechim, unde sunt situate si activele aferente activitatii de rafinare, care raman la Petrom.

"Autoritatea de concurenta a analizat compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca aceasta operatiune nu are ca efect restrangerea semnificativa, inlaturarea sau denaturarea concurentei", se arata in comunicatul autoritatii de concurenta.

Incepand cu luna noiembrie 2008, activitatea de productie ce se desfasura in activele achizitionate de Oltchim a fost oprita. Instalatiile au intrat in conservare, urmand ca activitatea de productie sa fie reluata dupa preluarea acestora de la Petrom.

"Aceasta concentrare economica reprezinta o integrare verticala a activitatii desfasurate pe platforma petrochimica Arpechim cu activitatea Oltchim pentru ca produsele ce urmeaza sa fie fabricate in cadrul activelor achizitionate constituie materii prime pentru anumite produse ale combinatului Oltchim (PVC, polioli-polieteri, oxo-alocooli). De altfel, activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim a fost proiectat? inca de la infiintare pentru a functiona ca un sistem integrat cu activitatea combinatului Oltchim", se mai arata in comunicatul consiliului.