Industria cimentului va inregistra o scadere a vanzarilor in prima jumatate a anului, urmand ca al doilea semestru sa compenseze declinul din primele sase luni, apreciaza Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania, subsidiara locala a grupului elvetian Holcim, unul din cei mai mari producatori de ciment din lume.

"Ma astept la o scadere a pietei de ciment in prima jumatate a anului, dar la o usoara crestere in cel de-al doilea semestru. Per total, vanzarile de ciment din piata ar putea stagna la nivelul din 2008”, afirma seful Holcim Romania.

Potrivit lui Wirth, vanzarile de ciment de pe piata locala au scazut cu circa 25% fata de 2008, pana la nivelul de 8-8,5 milioane de tone.

Holcim Romania a inregistrat o scadere de 14,7% in volum a vanzarilor de ciment si clincher (materia prima folosita la fabricarea cimentului) din primele noua luni ale anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

Comparativ cu rezultatele din intervalul ianuarie – septembrie 2009 ale celorlalti doi producatori de ciment de pe piata locala, Lafarge Romania si Carpatcement Holding, Holcim Romania a iesit cel mai bine de pe urma crizei, in conditiile in care volumele vandute de Lafarge Romania au scazut in aceeasi perioada cu 34,4%, iar cele ale Carpatcement Holding, cu 16%.

Holcim Romania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 372 milioane de euro si un profit net de 30,1 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si