Producatorul de mortare uscate Adeplast din Oradea, cu afaceri anuale de 29 mil. euro, a livrat in luna februarie primul transport de marfa de materiale de constructii in Slovacia dupa ce anul trecut a patruns pe pietele din Moldova, Ungaria si Italia.

“Primul transport de 26 de tone de materiale de constructii produse in Romania la fabrica noastra din Oradea a plecat inspre partenerii nostri din Slovacia. Nu este mult pentru moment, dar consideram ca este esential pentru noi si pentru toti producatorii romani care au investit in ultimii ani in capacitati de productie performante, sa depasasca granitele Romaniei”, spune Marcel Barbut, proprietarul companiei.

Producatorul de materiale de constructii a livrat anul trecut de 400.000 de euro in Ungaria, iar in Moldova a livrat de la inceputul anului 100 de tone de produse.

Tinta companiei pentru 2010 este de a vinde 2.500-3.000 de tone de materiale de constructii in Moldova. De asemenea, un distribuitor din Italia a cumparat deja 50 de tone de materiale de construtie.

“Speram ca in cursul anului 2010 sa intram pe pietele din Bulgaria si Ucraina. Ne focusam pe gasirea unor parteneri strategici. Acum suntem in negocieri cu mai multi distribuitori si lanturi de distributie din aceste doua tari”, afirma Barbut.

La sfarsitul anului trecut, omul de afaceri anunta ca, pe termen scurt, vrea sa investeasca in constructia unei fabrici in zona Moldovei, care sa deserveasca exporturile in Ucraina si Moldova, precum si in doua unitati de productie mai mici, active tot in fabricarea de materiale de constructii.

Barbut isi doreste ca finantarea celor trei fabrici sa provina ca urmare a listarii companiei la bursele din Sibiu (Sibex) si Varsovia, precum si datorita accesarii de fonduri europene.

Adeplast a fost infiintata in 1994 la Oradea si detine in prezent doua unitati de productie, la Oradea si Ploiesti. Capacitatea de producatie a celor doua unitati este de 700.000 de tone de mortare anual, respectiv 80.000 de tone de vopsea, tencuieli decorative si adezivi speciali in stare umeda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si