Jumatate din platile pe care le-a realizat Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in 2009, dar si din cele pe care le va acorda in 2010 se datoreaza cazurilor de insolventa, multe companii declarandu-se in insolventa mult prea usor, a explicat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.
"Incepand cu 2009 insolventa a devenit un sport national. Aproape jumatate din platile pe care le facem se datoreaza insolventelor si este imperios necesara revizuirea acestei legi", a declarat Aurel Saramet (foto), explicand ca unele companii se declara mult prea usor in insolventa pentru a se proteja de creditori.

De asemenea, presedintele Fondului de Garantare sustine ca si jumatate din platile pentru garantiile acordate pe care le va realiza in 2010 vor avea ca si cauza tot insolventa.

Peste 100.000 de persoane fizice din Romania sunt in procedura de executare silita pentru ca nu si-au platit ratele la banci si exista o banca din Top 5 care are 20.000 de cereri de executare silita, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, specialist in insolventa si faliment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pe români nu îi sperie coronavirusul. Majoritatea vor umple restaurantele
Setari Cookie-uri