Consultanta oferita de avocatii DLA Piper a inclus analiza diagnostic, redactarea documentatiei, sprijinul in negocieri si asistenta pentru semnare si finalizare. Echipa DLA Piper a fost coordonata de Marian Dinu, Country Managing Partner, asistat de Ramona Volciuc-Ionescu, Senior Associate cu o vasta experienta in sectorul energiei regenerabile.

Producatorul de titei si gaze naturale OMV Petrom a achizitionat un proiect de generare de electricitate din surse eoliene in Dobrogea, de 45 MW, in care va investi circa 100 milioane euro, pentru a produce electricitate in a doua parte a anului 2011,

„Suntem incantati ca Petrom isi confirma inca o data statutul de lider al economiei romanesti, aducand prima tranzactie semnificativa a anului si aratand prin aceasta incredere in perspectivele de redresare a economiei romanesti in ansamblul sau. Suntem onorati ca am putut ajuta in realizarea acestei tranzactii”, a declarat Marian Dinu (foto).

Wind Power Park detine in Dobrogea un proiect de generare de electricitate din surse eoliene cu o capacitate proiectata de circa 45 MW. Avand in vedere potentialul ridicat al zonei, Petrom evalueaza posibilitatea de a extinde capacitatea proiectului la 54 MW. Petrom va construi si opera centrala electrica eoliana, care este estimata sa intre in productie la jumatatea anului 2011. Proiectul achizitionat de Petrom va fi echipat cu turbine Vestas-V90, pentru care au fost incheiate contracte de achizitie.

De la deschiderea biroului in noiembrie 2008, DLA Piper a consiliat Petrom in legatura cu finantari de peste 1,2 miliarde euro.

DLA Piper estimeaza
pentru 2010 o crestere a cifrei de afaceri de peste 20%, dupa ce anul trecut nivelul inregistrat a fost cu aproximativ 7% mai mare comparativ cu cel planificat initial.

Echipa DLA Piper numara in prezent 22 de avocati, cu 25% mai multi comparativ cu momentul deschiderii biroului, in noiembrie 2008, si ia in calcul marirea echipei in acest an.