MOL Romania vrea sa-si sporeasca vanzarile de carburanti si sa acopere o cincime din piata romaneasca de profil, cu ajutorul a doua sortimente de carburant ecologic. Distribuitorul a lansat ieri pe piata romaneasca benzina si motorina EVO, carburanti care sunt de nivel Euro 5 si corespund standardelor Uniunii Europene pentru anul 2010.

Cele doua produse vor fi comercializate in 62 din cele 135 de benzinarii pe care MOL Romania le opereaza, au declarat ieri responsabilii societatii. Benzina EVO se va gasi pe piata la pretul de 3,95 RON/l, in timp ce motorina EVO Diesel va fi comercializata la pretul de 3,45 RON/l. Desi admit ca preturile la pompa ale celor doua produse sunt mai mari decat ale altor carburanti Euro comercializati de competitori, responsabilii MOL Romania sunt de parere ca cele doua produse vor fi bine primite de clienti.

O masina care va folosi combustibilul EVO va putea accelera intr-un interval de timp cu 10-15% mai mic decat in cazul in care motorul este alimentat cu alt carburant, au spus reprezentantii MOL ieri, la lansarea celor doua noi sortimente. Carburantii EVO vor completa portofoliul de produse al MOL Romania, vanzarile fiind estimate la 500 de metri cubi/luna.

MOL Romania a inregistrat pana acum o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, in crestere cu 80% fata de anul trecut, in privinta vanzarilor. Miscarile din ultima vreme arata ca pe piata produselor petroliere se ascute lupta intre carburanti ecologici. La mijlocul acestei luni, OMV Romania a anuntat introducerea pe piata romaneasca a unui nou sortiment de motorina Euro - OMV Alpin Diesel. Noul combustibil ofera siguranta functionarii motorului chiar si la temperaturi de minus 30 de grade Celsius, sustin reprezentantii OMV Romania.