Sorin Minea, presedintele producatorului de mezeluri Angst, a ajuns sa detina o participatie de 60% din actiunile companiei, dupa ce Urs Angst, partenerul sau elvetian, s-a retras din actionariat.

“Angst a devenit din societate pe actiuni SRL. A fost o schimbare de forma juridica, o retragere a unui actionar. Urs Angst mi-a cedat partea de actiuni pe care le detinea la Angst, si acum suntem 3 actionari – eu, sotia mea Ludmila si sotia lui Urs, Martha. Nu a fost vorba de o tranzactie, asa ca nu pot da o valoare, a fost vorba de o discutie intre doi parteneri, familia Angst continuand sa fie implicata in afacere”, a declarat pentru Wall-Street Sorin Minea.

Astfel, potrivit datelor de la Registrul Comertului, Sorin Minea detine 60% din actiunile producatorului de mezeluri Angst, restul actiunilor fiind impartite intre sotia acestuia, Ludmila Minea care detine un pachet de 20% din actiuni si Martha Bernadette Angst (20%). Minea detinea anterior o participatie de 15% din actiunile Angst.

In 2009 cifra de afaceri a grupului a fost de aproximativ 62 mil. euro, nivel similar cu valoarea vanzarilor din 2008, pentru acest an Angst vizand o crestere de 10%.

Compania isi propune sa completeze reteaua de magazine proprii cu minim 5 noi locatii, in prezent avand deja semnate contractele pentru 2 locatii. Noile magazine vor fi deschise in prima faza in Bucuresti, costurile per locatie fiind cuprinse intre 200.000 si 900.000 de euro. In momentul de fata reteaua Angst cuprinde 22 de magazine, situate in Bucuresti, Otopeni, Buftea si Sinaia.

Angst detine doua fabrici de carne si preparate din carne pe care le comercializeaza sub marcile Angst, Salsi si Santivia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Carnea de porc din Romania ar putea fi interzisa in UE