„Aceasta nu inseamna ca sunt mai putine locuri de munca, ci ca angajatorii din mediul privat sunt si mai prudenti decat cu un an in urma, preferand sa prelungeasca de fiecare data contractele pe termen scurt decat sa le transforme in angajamente pe termen nedefinit. Pe de alta parte, contractele pe termen scurt le permit sa schimbe in maxim trei luni un angajat care nu performeaza”, a explicat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.

Florea sustine ca pe fondul incertitudinii legate de constanta comenzilor de la beneficieri, companiile apeleaza tot mai mult la leasingul de personal pe perioade determinate. „Cererea de muncitori pentru domeniul constructiilor a scazut aproape complet in prima perioada a anului si nu vad o redresare a situatiei”, a precizat Bogdan Florea.

Companiile au continuat sa caute muncitori necalificati sau cu calificari minime pentru pozitiile de „operatori linie”, in special in domeniul productiei, pe locul doi al preferintelor situandu-se tehnicienii si inginerii.

Avand in vedere actuala conjunctura economica, compania estimeaza ca cererea de personal in sistem de leasing se va mentine pe un curs ascendent, stimulata de nevoia angajatorilor de a se proteja impotriva riscului de discontinuitate al livrarilor/vanzarilor.

„Leasingul de personal poate debloca piata muncii, oferind flexibilitate angajatorilor si o noua sansa angajatior, insa acum trebuie sa evaluam impactul noilor decizii fiscale, de la finele lunii mai”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.

Compania Trenkwalder Sobis a inregistrat o crestere de 30% a cifrei de afaceri din 2009, pana la 8,9 milioane de euro.

“Principalul motor al cresterii il reprezinta triplarea numarului contractelor de leasing de personal”, spune Bogdan Florea.

Compania, cu sediul central in Sibiu, si-a extins portofoliul de clienti, cu accent pe productia auto, productia de component electronice si domeniul bancar. Totodata, Trenkwalder Sobis a intermediat anul trecut ocuparea a 3.000 de locuri de munca.

Compania a incheiat 2009 cu un numar de 11 filiale locale, fata de 5 la sfarsitul lui 2007, si un numar de 52 consultanti.

Printre cei mai importanti clienti ai companiei se numara BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient si Leoni Wiring Systems .