In motivarea deciziei, Comisia de Atribuire din cadrul Ministerului Finantelor Publice a notat ca Bostina si Asociatii are 19 avocati definitivi care au acordat asistenta juridica sau reprezentare in contracte de lucrari publice cu finantare internationala, precum si cinci avocati cu experienta in litigii de arbitraj international cu o valoare mai mare de un milion de euro castigate.

"In cadrul licitatiei publice pentru contractarea de servicii juridice de reprezentare in justitie care a avut loc, oferta Casei de Avocatura Bostina si Asociatii a obtinut un punctaj maxim. In analiza finala, oferta tehnica a avut o pondere de 60% iar oferta financiara de 40%. Ministerul Finantelor Publice a organizat succesiv selectii ale caselor de avocatura pentru reprezentarea Central Finance and Contracting Unit intr-un numar de patru proceduri arbitrale", se arata intr-un comunicat al casei de avocatura.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii este unul din cei mai importanti jucatori din piata de consultanta juridica din Romania, cu afaceri anuale de 17 mil. euro si peste 130 de avocati si colaboratori.