Astfel, Bostina si Asociatii va avea 20 de sucursale in provincie: la Timisoara, Brasov, Cluj, Sibiu, Deva, Ramnicu Valcea, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Iasi, Suceava, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Piatra Neamt (ultimele trei inca in faza de autorizare) si acum Oradea, Targu Mures, Bacau si Focsani.

“Am facut recent o evaluare a gradului de acoperire a cererii de consultanta juridica de business in provincie si reactia care am avut-o din partea avocatilor nostri din teritoriu ne face sa credem ca exista inca zone care - pe termen mediu si lung - au un mare potential de crestere. De asemenea, in actuala conjunctura economica, firmele din provincie au inceput sa se confrunte cu un set de probleme cu totul speciale, multe dintre ele intelegand ca diferenta intre faliment si supravietuire o poate face consultanta juridica inalt-specializata”, spune avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Actuala criza economica a contribuit la scaderea in termeni relativi a costurilor unei asemenea operatiuni, iar cresterea disponibilului de spatii de birouri a facut mai usoara gasirea unor spatii corespunzatoare, ceea ce reprezinta - in masura in care exista resursele financiare, umane si logistice - o buna oportunitate pentru continuarea extinderii in teritoriu.

In perioada imediat urmatoare, eforturile se vor indrepta spre integrarea operationala a noilor birouri si conectarea lor la reteaua IT, ceea ce permite conlucrarea in timp real a avocatilor din locatii diferite.

“Pe langa dezvoltarea extensiva in teritoriu, prin deschiderea de noi birouri, ne-am preocupat si de innoirea echipelor prin cooptarea unor avocati talentati si bine pregatiti. Astfel, la Constanta avem doi avocati noi, inlocuind practic vechea echipa; la Timisoara au fost cooptati doi avocati cu experienta, unul dintre ei fiind si cadru didactic universitar, iar biroul de la Craiova a fost intarit cu inca un avocat”, mai adauga Doru Bostina.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este unul din cei mai importanti jucatori ai pietei de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in 2009 de 16,98 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori.