"PCC are serioase indoieli cu privire la corectitudinea masurii de reevaluare a activelor Petrochemicals Arges de la pretul de 1 euro, la care acestea au fost achizitionate de Oltchim, la 89,5 milioane de euro", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de compania germana.

Oficialii acesteia au mai declarat ca doresc clarificari in acest sens si asteapta o serie de raspunsuri din partea evaluatorului la "numeroasele intrebari pe care PCC le are referitor la raport".

In cazul in care raspunsurile pe care PCC SE urmeaza sa le primeasca nu vor fi de asa natura incat sa clarifice situatia, atunci compania germana este dispusa sa atace decizia AGA in instanta.

Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a finalizat la sfarsitul anului trecut negocierile cu reprezentantii Oltchim pentru transferul activitatii de petrochimie din cadrul Arpechim. Pentru activele fixe, stocurile de hidrocarburi si celelalte active circulante aferente activitatii de petrochimie din cadrul Arpechim, precum si pentru investitiile efectuate de Petrom, Oltchim va achita circa 13 milioane de euro (inclusiv taxe si accize). [Citeste aici detalii despre tranzactie.]

Ministerul Economiei detine 54,79% din capital Oltchim, iar PCC SE are o participatie de 12,16%.

Anul trecut, afacerile Oltchim au scazut cu 45%, la 1,1 miliarde lei (255 milioane euro), in conditiile in care criza a redus puternic cererea de ingrasaminte. Pierderile combinatului s-au redus usor fata de 2008, pana la 209,9 milioane lei (49,5 milioane euro).