Ministrul economiei, Adriean Videanu, si reprezentanti ai productorului de stat de gaze naturale Romgaz vor pleca la Moscova, unde se vor intalni cu oficialii celui mai mare producator de gaze din lume, Gazprom, pentru a discuta despre South Stream si depozitele de gaze.

"Subiectul principal al discutiilor este proiectul gazoductului South Stream. Ei au tot interesul sa propuna Romaniei sa faca parte din acest proiect. Si cred ca vor invita Romania sa se alature acestui proiect. De asemenea, vom discuta cu partea rusa si despre cele noua proiecte de depozite de inmagazinare gaze in Romania propuse de noi", a declarat directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca intalnirea va avea loc miercuri, 16 iunie. Piteiu este de parere ca gigantul Gazprom isi va orienta interesele catre Romania mai ales acum cand s-au retras din proiecte in tara vecina Bulgaria. Directorul general al Romgaz a adaugat ca, daca South Stream ar trece prin Romania, ar fi cu 300 de km mai scurt, decat daca ar trece prin Bulgaria, deci ar presupune costuri mai mici in acest sens.

"Noi le-am dat datele pentru cele noua zacaminte propuse de noi sa le construim in Romania. Ei acum analizeaza. Nu vor avea loc insa discutii pe tema proiectului depozitului de la Roman-Margineni", a declarat Marcel Adrian Piteiu, prezent la Forumul Regional al Energiei FOREN 2010.

Actionarul majoritar al companiei Romgaz este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, restul de 14,99% din actiuni apartinand Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
UE si Gazprom ar putea anunta un acord in urmatoarele saptamani