“Strategia Agricola Bacau pentru anul in curs vizeaza innoirea portofoliului de produse in acord cu necesitatile reale ale consumatorului. Rasfat la gratar este o gama noua, special creata pentru petrecerea timpului liber in anotimpul cald, disponibila in cinci sortimente distincte, cel mai des preferate de consumatori - frigarui asortate, pulpe de pui dezosate, piept dezosat feliat, aripioare de pui, ciocanele de pui - toate gata de pus pe gratar”, a declarat Vasile Roman, director general Europrod SA.

Potrivit estimarilor companiei, noua gama va genera o crestere a vanzarilor celor cinci sortimente mentionate de 15%.

Noua gama de produse este disponibila in retelele de tip supermarket si hypermarket, dar si in reteaua de magazine proprii a Agricola Bacau.

In primul trimestru din 2010, categoria semipreparate si produse pre-gatite din carne, obtinute la fabrica Europrod, a inregistrat o crestere in volum a vanzarilor cu 23% si o crestere valorica de 17,1%. Europrod este lider de piata in segmentul semipreparate din carne, cu o cota volumica 34% (sursa MEMRB Romania).

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

Compania a inregistrat in 2009 o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior si o crestere valorica de 30%. Agricola Bacau si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru acest an cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 – 4%. In 2009 compania a inregistrat afaceri de circa 413 mil. lei (97,6 mil. euro).

Din grupul de firme Agricola Bacau fac parte urmatoarele companii: Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina - Constanta, Suinprod Siret, Comcereal, G-A Nutritie Animala, Aicbac si Agricontruct.