"Conform Contractului Colectiv de Munca 2008-2018, in conditiile in care CN Posta Romana SA ar dispune concedieri colective, salariatii concediati ar urma sa beneficieze de salarii compensatorii in functie de vechimea totala in sistemul postal. Astfel, numarul maxim este de 30 de salarii de baza de incadrare a persoanei respective, la o vechime de peste 30 de ani de munca", se arata in comunicatul trimis de companie.

Compania precizeaza ca este o societate care se autofinanteaza, salariile, inclusiv salariile compensatorii care pot fi acordate angajatilor in cazul unor eventuale concedieri colective, fiind acordate din incasarile proprii.

Potrivit Strategiei de restructurare si modernizare a institutiei aprobate de Guvern saptamana trecuta, aproximativ 113 milioane de euro ar urma sa fie investite pentru modernizarea Postei Romane, iar cea mai mare suma, respectiv 70 de milioane de euro, reprezinta investitia in centrele de sortare, potrivit NewsIn.

Automatizarea cetrelor de sortare (constructii, dotari cu tehnologie postala, soft-uri, training) ar presupune o investitie de aproximativ 70 de milioane de euro, implementarea sistemului integrat ERP (Enterprise Resource Planning - un sistem software de integrare a tuturor informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica) - aproximativ 10 milioane de euro, iar achizitia de echipamente de tiparire si anvelopare - 12,5 milioane de euro.

Alte 6,7 milioane de euro ar urma sa fie investite in achizitia de masini de francat, reorganizarea transportului corespondentei si a numerarului costa 10 milioane de euro, iar extinderea retelei VPN - aproximativ 4 milioane de euro.

Strategia de restructurare aprobata de Guvern urmareste redresarea financiara a Postei Romane, astfel incat la finele anului 2014 sa se inregistreze un profit brut de 50 de milioane de lei. In document se estimeaza ca Posta Romana va inregistra pierderi de 170 de milioane de lei in 2010 si de 60 de milioane de lei in 2011. Incepand cu 2012 se estimeaza ca institutia va trece pe profit, astfel: un profit brut de aproape 32 de milioane de lei in 2012 si de 33 de milioane in 2013.

Reorganizarea structurii regionale ar urma sa incepa la 1 iulie 2010 si va dura sase luni.

Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale, avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni).