Aproximativ 50 de angajați ai Poștei Române participă la o acțiune de protest în fața companiei, ei fiind nemulțumiți că au primit notificări de concediere. Contactat de wall-street.ro, Florin Valentin Ștefan, directorul general provizoriu al Poștei Române, a oferit mai multe detalii despre concedierile demarate.

”Au fost alocate peste 110 preavize, dar avem disponibile 180 de locuri de muncă pentru oamenii aceștia. Cine vrea să rămână în cadrul companiei, are o ofertă pe masă. Trebuie să accepte să facă un alt tip de activitate. Reducem numărul de angajați din administrația centrală și îi încurajăm să meargă către zonele productive: factor poștal, curier poștal, manager unitate poștală”, precizează directorul Poștei Române pentru wall-street.ro.

Șeful Poștei precizează că, din cele peste 110 persoane care au fost notificate că vor fi concediate, doar 4 au ales continue în companie, mergând pe posturi operaționale.

Acesta adaugă că procesul de concediere a fost făcut luând în calcul mai multe criterii de performanță, analiza fiind făcută de către o companie externă.

„Noi am desființat și departamentul de consilieri, toți cei 10 pe care directorii îi aveau. Au aceeași variantă, fie merg în operațional, fie își găsesc un alt loc de muncă(...) Și la Poștă au fost tot felul de angajări de-a lungul timpului, tot felul de pile. Nu vorbesc despre toți angajații, unii sunt oameni foarte buni. De obicei, cei care se simt afectați nu prea aveau rapoarte de activitate, nu au venit nici la evaluarea făcută în ultimele luni”, adaugă Florin Ștefan.

El menționează că discuțiile cu sindicaliștii au început în toamna anului 2021, iar evaluarea a fost realizată de o firmă externă, iar acum 2 săptămâni au primit rezultatele evaluării și au înmânat și preavizele.

”Pur și simplu, e nedrept să plătești niște oameni de care compania nu are nevoie”, adaugă șeful Poștei pentru wall-street.ro.

Aproximativ 50 de angajaţi ai Poştei Române participă luni la o acţiune de protest în faţa companiei, ei fiind nemulţumiţi că au primit notificări de concediere, a declarat Ionel Oţelea, preşedintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), conform Agerpres.ro.

"Protestul este în desfăşurare. Este un pichet în faţa companiei. Sunt vreo 50 de oameni. Este un protest al lucrătorilor care au primit notificare de concediere. În cadrul proceselor de reorganizare/restructurare pe care le desfăşoară managementul un număr de salariaţi au primit notificări de preaviz", a spus Ionel Oţelea.

Întrebat dacă vor fi organizate şi alte acţiuni de acest fel, el a spus că acestea vor fi stabilite în cadrul structurii naţionale de conducere.

"Noi ne pregătim de negocierea contractului colectiv de muncă şi probabil cu această ocazie o să pregătim şi un calendar de acţiuni de protest", a mai spus Ionel Oţelea.

Sursa foto: postaromana.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri