Proffice, divizia de distributie a grupului RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a castigat drepturile de distributie in Romania pentru Polti, unul dintre cei mai cunoscuti producatori mondiali de aparate de cafea si cafea capsule.

“Intr-un an de criza, ne continuam dezvoltarea. Companiile de distributie din Occident au introdus acest serviciu in portofoliu, iar veniturile generate au ajuns la 30% din rulajul lor total. Conceptul nostru de business are la baza ideea de oferta completa de produse destinate biroului, iar din pozitia de lider al acestei piete ne adresam tuturor celor 15.000 de clienti, cu un serviciu ce completeaza gama noastra office”, declara Relu Cirjan, CEO Proffice.

Polti are o istorie de peste 40 de ani si este prezent in peste 30 de tari. In 1978, Franco Polti, presedintele fondator al organizatiei, inventa primul fier de calcat cu boiler separat pentru uzul casnic. Cinci ani mai tarziu, cu Vaporetto, grupul Polti a creat o noua piata, aceea de curatare a casei cu puterea aburului la 120ºC. In 1999, pastrand aceeasi filosofie, Polti inventeaza primul aspirator cu filtru de apa Ecco, iar in 2005 dezvolta un nou proiect pentru productia si distributia de masini de cafea cu capsule, breventand Crema Express, un dispozitiv conceput astfel incat sa creeze o pre-infuzie naturala a cafelei.

Piata de cafea capsule destinata birourilor depaseste valoarea de 10 mil. euro, estimeaza oficialii Proffice, care vizeaza o cota de piata de 10% in urmatorii 2 ani.

In 2009, Proffice a avut o cifra de afaceri de 34,3 milioane euro. Pentru 2010, Proffice estimeaza un rulaj cu 17% mai mare fata de 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Narcoffee Roasters intra pe piata din Sibiu pana la finalul anului