Peste 70% din romanii cu varste mai mari de 55 de ani ar fi dispusi sa plece peste hotare daca ar obtine un loc de munca adecvat, arata un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob. Mai mult, doar 2,7% din romanii care se incadreaza in aceasta categorie de varsta cred ca Romania se indreapta intr-o directie buna.

Aproape jumatate (43,9%) din participantii la sondaj ca ar parasi Romania in favoarea unui job pentru calificarea lor in strainatate. Totodata, un sfert din respondenti ar pleca in alta tara in orice moment, doar pentru ca, spun ei, sunt salarii mai mari si conditii mai bune, in timp ce 17,11% si-ar chema si partenerul de viata dupa ce se instaleaza peste hotare.

Per ansamblu, 86,8% din cei chestionati ar pleca peste hotare

Putin peste 10 procente din respondenti nu doresc sa plece in strainatate cat timp familia lor se afla in Romania. Doar 3,32% din romanii participanti la sondaj afirma ca Romania merge intr-o directie buna si nu vor sa paraseasca tara.

Sondajul a fost realizat online la nivel national in perioada 7-31 iulie 2010, pe un esantion de 5.160 de respondenti.

O treime din participantii la sondaj sunt din Bucuresti, iar cei mai dornici de a-si incerca sansele intr-o alta tara sunt respondentii din Caras-Severin – niciunul dintre cei chestionati nu vrea sa ramana in tara. Urmeaza aradenii – doar 2,78% din acestia ar mai sta in Romania pentru ca au familie aici, insa niciunul nu crede ca tara noastra merge intr-o directie buna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Unde isi cauta romanii de munca. Cele mai accesate site-uri de joburi