Omul de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu, supranumit “regele asfaltului”, care controleaza mai multe firme in domeniul constructiilor, a demarat procesul de fuziune anuntat in iunie in Monitorul Oficial, prin care vrea sa creeze un singur constructor, cu afaceri anuale de aproape jumatate de miliard de euro.
Planurile lui Umbrarescu prevad ca societatea Spedition UMB, cea mai mare entitate aflata in posesia bacauanului, cu o cifra de afaceri de 220,4 milioane de euro si un profit net de 47,7 milioane de euro in 2009, sa preia, prin fuziune, sapte companii: Tehnostrade (Bacau), Com-Axa (Bacau), Drumuri (Bacau), A&R (Bacau), Sped UMB (Bacau), Tehno – Stone (Harghita) si Auto Rom (Bacau).

"Prin fuziune se urmareste punerea in valoare a punctelor tari de care beneficiaza cele opt societati comerciale, respectiv folosirea eficienta a capacitatii de productie, piata detinuta, puterea financiara, calitatea fortei de munca si a managementului", arata anuntul publicat in Monitorul Oficial, in luna iunie.

Umbrarescu a inceput deja procesul de fuziune, dupa cum arata un nou anunt publicat saptamana trecuta in Monitorul Oficial, prin absorbtia companiei Auto Rom de catre Spedition UMB.

Auto Rom a avut o cifra de afaceri 23,7 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 44,5% fata de 2008, precum si un profit net de opt milioane de euro, comparativ cu cel de doar 17.000 de euro, din 2008.

Auto Rom este a patra firma ca marime dintre cele opt controlate de Umbrarescu, dupa Spedition UMB, Tehnostrade (cifra de afaceri de 152,5 mil. euro si profit net de 37,5 mil. euro in 2009) si A&R (29,6 mil. euro – cifra de afaceri 2009; 11,4 mil. euro – profit net 2009).

“Prin divizarea partiala (a Auto Rom – n. red.) s-a stabilit desprinderea unei parti de 99% din activul si pasivul SC Auto Rom SRL si trasnmiterea acesteia ca un tot societatii beneficiare (Spedition UMB – n.red.)”, se arata in Monitorul Oficial.

Printre bunurile care vor intra in posesia Spedition UMB se afla un teren in Adjud, cu o suprafata de 263.684 mp, in valoare de 12,9 milioane de lei (3 mil. euro), un teren de 90.000 mp cu padure la Huruiesti (Bacau) – 5,3 milioane de lei (1,2 mil. euro), un teren de 236.800 mp la Ruginesti (Vrancea) – 8,9 milioane de lei (2,1 mil. euro), precum si un imobil de patru etaje, in valoare de 3 milioane de lei (700.000 de euro).

Fuziunea celor opt companii controlate de Umbrarescu, sub umbrela Spedition UMB, ar duce la crearea unei companii cu o cifra de afaceri de 460,7 milioane de euro (potrivit datelor cumulate ale celor opt societati in 2009) si un profit net de 116, 4 milioane de euro.

Astfel, Spedition UMB ar putea deveni unul din cei mai mari constructori de pe piata locala, cu o cifra de afaceri cu 27,2% mai mica decat businessul cumulat al celor mai mari cinci antreprenori generali in constructii.

Afacerile celor opt companii de constructii, care aveau un numar mediu de 1.126 de salariati in 2009, au crescut anul trecut cu 29,6% fata de valoarea inregistrata de 355,5 milioane de euro din 2008. De asemenea, profitul net cumulat a avansat cu 45,1%, de la 80,2 milioane de euro in 2008, la 116,4 milioane de euro in 2009.

Spedition UMB si Tehnostrade, cele mai mari companii controlate de Umbrarescu, au castigat in ultimii ani mai multe contracte de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), cele mai multe lucrazi vizand realitarea de drumuri nationale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri