Lafarge ar putea vinde active nestrategice pentru a reduce datoriile

Grupul francez Lafarge, cel mai mare producator de ciment din lume, prezent si in Romania, ar putea vinde active nestrategice pentru a-si reduce datoriile, potrivit publicatiei La Tribune, scrie Mediafax.

"Nicio instrainare nu este tabu, singura conditie este ca activele sa nu fie strategice. In aceasta privinta, toate zonele geografice si toate activitatile ar putea fi luate in considerare", a declarat Bruno Lafont (foto), directorul general al Lafarge.

Agentiile de evaluare financiara Moody's si Fitch au conferit perspectiva negativa ratingurilor Lafarge, in conditiile in care grupul a redus estimarile privind cererea globala de ciment, ceea ce va face mai dificila diminuarea datoriilor, care totalizau 15,2 miliarde de euro la sfarsitul lunii iunie.

Grupul a anuntat ca va incerca sa vanda active de peste 500 de milioane de euro si sa diminueze costurile, in vederea reducerii gradului de indatorare.

Lafarge este prezent pe piata romaneasca din 1997. Activitatile Lafarge in Romania au fost reorganizate in 2007 in trei divizii, Lafarge Ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri