CET Iasi cumpara de la firma Vitol 60.000 de tone de carbune, pentru 7,68 milioane dolari, in baza unui contract incheiat in urma unei licitatii.

Cele 60.000 de tone de carbune vor fi livrate pana la sfarsitul anului, in trei transe, si vor fi utilizate incalzirii apartamentelor din Iasi, a declarat primarul orasului, Gheorghe Nichita, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Traderul international va furniza carbunii la un pret de 128 de dolari pe tona. Astfel, valoarea totala a contractului este de 7,68 milioane dolari.

Directorul CET Iasi, Dorin Ivana, a declarat ca la licitatie a participat si firma Unicom Holding, insa aceasta a oferit un pret mai mare, respectiv de 150 de dolari pe tona.

"Pana in ianuarie avem combustibilul asigurat. 15.000 de tone sunt deja in depozite, iar pe langa cele 60.000 de tone pe care le vor aduce cei de la firma Vitol mai avem nevoie de inca 60.000 de tone pentru a trece intreaga iarna. E posibil sa mai organizam o licitatie", a spus Ivana.

El a adaugat ca principala problema a centralei iesene este legata de lipsa de lichiditati.

"Vom gasi pana la urma o solutie. Banii catre furnizorul de carbune ii dam pe masura ce incasam facturile de la populatie. Cred ca la Iasi vom asigura normal caldura in aceasta iarna", a mai spus directorul CET Iasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cererea pentru petrolul Ural scade, dupa incendiul de la Petromidia