Vicepresedintele CJ Cluj Radu Bica, presedinte al comisiei de licitatie, a declaratca procedura permite derularea licitatiei si daca a fost depusa o singura oferta.

"Caietul de sarcini a fost ridicat de 73 de firme, dar numai una singura, Romstrade Bucuresti, a depus oferta. Aceasta a fost deschisa, marti, de comisia de licitatie a aeroportului si a CJ Cluj. Procedura permite derularea licitatiei si cu o singura firma. Oferta Romstrade a fost de 113,6 milioane de euro, fara TVA, si include sapte contracte subsecvente de lucrari. Prima portiune a pistei, de 2.100 de metri, ar trebui finalizata in termen de noua luni de la semnarea contractului", a spus Bica.

Potrivit acestuia, Consiliul Judetean Cluj ar trebui sa achite firmei Romstrade o dobanda anuala de 12,2 la suta, durata creditului furnizor fiind de 12 ani, la care se adauga doi ani de gratie.

Citeste si:

"Consiliul Judetean Cluj va analiza oferta Romstrade si va da un raspuns in termen de 20 de zile. Daca totul decurge normal, lucrarile la pista ar putea incepe pana la sfarsitul anului", a spus Bica.

Consiliul Judetean Cluj a estimat la 120 de milioane de euro costurile de executie a pistei de 3.500 de metri.
Noua pista a Aeroportului International din Cluj-Napoca va avea rolul de a permite aterizarea si decolarea avioanelor transatlantice si a celor de tip cargo.