Firma romaneasca Simultec a obtinut un contract de 7,5 milioane de dolari de la guvernul american, pentru doua simulatoare de elicoptere, destinate antrenarii pilotilor uzbeci.
Compania Simultec, detinuta de societatea israeliana Elbit Systems Ltd, este principalul subcontractant al lucrarii cerute de Departamentul de Stat al SUA. Contractul a fost cistigat de Elbit, care a acordat lucrarea societatii pe care o detine in Romania, Simultec.

Cele doua simulatoare de zbor pentru elicoptere Mi24 si Mi8 sint rezultatul a doi ani de munca si vor fi folosite pentru antrenarea echipajelor de elicoptere in Uzbekistan, in cadrul proiectelor de intarire a securitatii granitelor si asigurare a continuitatii sprijinului in Operation Enduring Freedom.

Sint uimit de rezultat. Acest program s-a derulat pe axa Taskent-Haifa-Bucuresti si a fost destul de greu de gestionat, avind in vedere faptul ca la majoritatea intilnirilor se vorbeau cinci limbi - romana, engleza, uzbeca, israeliana si rusa, a precizat Edmund Hubard, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

Inteligenta pentru export

Simulatoarele de zbor concepute de Simultec sint creatiile exclusive ale firmei romanesti. La prima vedere, un astfel de simulator arata, in exterior, ca o sfera uriasa, al carei aspect trimite la filmele cu martieni de acum citeva zeci de ani. Interiorul seamana perfect, insa, cu cabina unui elicopter .Pilotii au la dispozitie bordul aparatelor de zbor, replicat cu precizie, iar imaginile care se deruleaza pe ecranul urias, cu ajutorul a trei proiectoare, sint extrem de reale. Din centrul de comanda, instructorii pot controla absolut orice se intimpla pe ecran, inclusiv situatii de lupta, zboruri de noapte, avarii la sistemul hidraulic, motor etc., astfel incit reflexele pilotilor sa fie supuse tuturor incercarilor care pot aparea in timpul unui zbor. Aceste simulatoare sint o dovada ca romanii pot exporta si altceva decit forta de munca pentru capsuni sau materie prima. Putem exporta si inteligenta 100% romaneasca, ne-a precizat Constantin Olivotto, directorul general al Simultec.

3,5 milioane de dolari cu 29 de angajati

Compania Simultec s-a infiintat in 1981, sub numele Increst, iar primele simulatoare de zbor fabricate au fost pentru IAR-93 si IAR-99. In 1991, compania si-a schimbat numele in Simultec, fiind detinuta de stat si continuind sa fabrice simulatoare pentru IAR-316 Alouette si IAR-360 Puma. In 1997 a avut primul proiect comun cu Elbit, un simulator de MiG-21 LanceR. In 1999, Simultec a fost preluata de Elbit Systems Ltd. Compania a mai participat la diferite proiecte, executind simulatoare pentru PUMA/SOCAT, IAR-99, F-5 si ALX, MiG-29 si Su-30.

In 2005, cifra de afaceri a companiei este estimata la 3,5 milioane de dolari, in conditiile in care societatea are 29 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri