Alphyra va investi, in urmatorii doi ani, 10 milioane euro in dezvoltarea unui sistem care va permite achitarea serviciilor platibile in avans sau plata facturilor la utilitati, a taxelor si impozitelor catre stat, a declarat ieri directorul general al companiei, Petros Liolios.
Reteaua Alphyra este prezenta in 19 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Caraibe, unde sunt procesate aproximativ 350 milioane operatiuni, valoarea acestora depasind noua miliarde euro anual. Serviciile Payzone sunt utilizate in majoritatea statelor europene, unde exista mai mult de 125.000 puncte de retail amplasate intr-o diversitate de locatii, de la comercianti independenti la retele internationale de magazine. Alphyra vrea sa creeze, in Romania, o locatie la fiecare 1.000 de familii.

"Intr-o lume preocupata de amploarea cumparaturilor si platilor prin sisteme bancare, este poate surprinzator sa vedem cum numarul tranzactiilor cash creste cu aproximativ 6% pe an in intreaga Europa. In special platile de facturi si reincarcarile de credite sunt puternic orientate catre cash. Acest rezultat se datoreaza faptului ca populatia nu detine conturi bancare, totodata clientii utilizand plata cash", a explicat ratiunile intrarii pe piata romaneasca, John Nagle, CEO Alphyra Group.

Alphyra a fost infiintata in octombrie 2004 si a investit, deja, peste 1,4 milioane euro.

Reteaua Payzone a Alphyra permite sa se efectueze plati rapide ale serviciilor preplatile, ale facturilor lunare la utilitati (electricitate, gaze, telefon, etc.), a taxelor si impozitelor catre stat. "In prezent, compania deruleaza prin reteaua Payzone operatiuni in domeniul distributiei de produse si servicii preplatite pentru operatorii de telefonie mobila Orange si Connex-Vodafone. Ne-am propus sa fim prezenti in peste 3.600 de locatii (magazine, centre comerciale, etc) pana la sfarsitul anului 2006, comparativ cu 950 in prezent", a adaugat directorul general al Alphyra.

Petros Liolios spune ca, in primul trimestru al anului 2006, prin intermediul retelei Payzone vor putea fi achitate serviciile preplatite ale operatorilor Romtelecom si CosmOTE. In a doua parte a anului viitor, reteaua Payzone va fi disponibila si pentru achitarea facturilor emise de doi furnizori de utilitati. In plus, potrivit oficialilor companiei, clientii Payzone vor avea posibilitatea sa alimenteze un cont de card, emis de Alphyra sub sigla Visa, cu o anumita suma de bani care va putea fi utilizata pentru plati ulterioare sau pentru transferuri de fonduri. "In privinta amenzilor sau taxelor si impozitelor datorate statului, Alphyra a inaintat autoritatilor o serie de propuneri pentru modificarea legislatiei privind modul de incasare a acestor sume.

Ne asteptam ca in 2006 legislatia sa fie modificata pentru a face posibila plata acestor sume", a spus Liolios. Serviciul Payzone de plata electronica a utilitatilor si a taxelor va fi introdus experimental in Gara de Nord, incepand de anul viitor, in cadrul unui parteneriat intre CFR Calatori si compania Alphyra Romania.

Filiala Alphyra in Romania a fost infiintata in octombrie 2004 si, pana in prezent, au fost investite peste 1,4 milioane euro in dezvoltarea companiei. Liolios a estimat ca Alphyra Romania va incheia 2005 cu o cifra de afaceri de patru milioane euro, iar pentru anul viitor veniturilor vor atinge 33 milioane euro.

"In privinta rezultatului activitatii, compania va intra pe profit in anul 2007", a mai spus Liolios. Reprezentatii companiei au declarat ca percep un comision mediu de 8 centi pe factura companiilor care incheie acorduri cu ei pentru plata diverselor servicii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri