Francezul Jerome Olive este, de la 1 ianuarie, directorul general al Automobile Dacia, poate cel mai puternic brand de pe piata locala. Conduce afaceri de peste 2,5 miliarde de euro anual. Compania a avut un numar mediu de 12.700 de salariati in 2009.
Cititi mai jos despre cele 11 principii de leadership ale lui Olive:

• Orice angajat ar trebui sa aiba un echilibru intre viata personala si viata privata. Eu nu ma ocup de companie sau de e-mailuri in weekend.

• Intr-o lume care se misca foarte repede, ar trebui sa ne asiguram ca relatiile de colaborare dintre salariati sunt cat mai directe.

• Ar trebui sa introducem cat mai multe lucruri umane intr-o lume inumana.

• Cuvantul cheie din organizatii ar trebui sa fie “diversitate”. In cadrul Automobile Dacia, 30% din angajati sunt femei. In Romania, spre deosebire de alte tari, femeia ocupa o pozitie echilibrata, ceea ce este foarte bine.

• Exemplaritatea este foarte necesara intr-o companie. Angajatii trebuie sa stie ca au si drepturi, nu doar obligatii.

• Seful unei companii trebuie sa le arate directia celorlalti salariati.

• Angajatii trebuie sa invete sa colaboreze mai bine. Acesta este un lucru pe care trebuie sa-l imbunatatim in Romania. Angajatii de aici sunt foarte segmentati si prefera sa aiba o atitudine de genul “Fac asta pentru ca asa a spus seful!”. Daca vreti sa colaborati mai bine, lasati laptopurile si e-mailurile. Mergeti la colegul aflat in apropiere pentru a-i spune pe viu ceea ce vrei sa-i transmiteti. Nu-i trimiteti un e-mail!

• Trebuie sa luptam impotriva tendintei de a face lucrurile foarte rapid. Un manager care ia decizii fara sa asculte este o adevarata catastrofa.

• Un bun manager trebuie sa le arate oamenilor ca se simt apreciati.

• Managementul nu se invata la scoala, ci pe teren.

• Pentru ca un om sa aiba posibilitatea de a avea o cariera intr-o companie trebuie sa fie: competent, motivat si sa impartaseasca valorile organizatiei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri