In termeni comparabili, Carrefour a inregistrat in Romania o scadere de 6,1% in trimestrul al treilea si de 5,3% la noua luni, potrivit raportului financiar al grupului.

Calculata la un curs de schimb constant, scaderea vanzarilor a fost de 2,1% in iulie-septembrie si de 1,7% pentru primele noua luni.

Extinderea retelei de spatii comerciale a avut o contributie de patru puncte procentuale in evolutia vanzarilor Carrefour pe piata romaneasca in trimestrul trei, respectiv de 3,6 puncte procentuale pentru intreaga perioada de noua luni.

Evolutia cursului de schimb a afectat negativ vanzarile din trimestrul trei pe piata romaneasca cu 0,7 puncte procentuale, in timp ce pentru ianuarie-septembrie a existat un impact pozitiv de un punct procentual.

La nivel de grup, vanzarile au urcat cu 6,7% in trimestrul trei, la 25,6 miliarde de euro, respectiv cu 6,2% la noua luni, la 74,5 miliarde de euro.

Vanzarile Carrefour au scazut doar pe piata europeana (exceptand Franta), cu 1,2% la trimestru si 1,4% la noua luni, in timp ce in Franta, America Latina si Asia evolutia a fost pozitiva.

Citeste si:

"Carrefour a avut rezultate solide in trimestrul al treilea in pofida unui climat care ramane dificil pe mai multe piete importante. Suntem multumiti mai ales de vanzarile de pe pietele emergente, precum China si America Latina, dar si de semnele de recuperare de pe piete ca Belgia, Polonia sau Taiwan", a afirmat directorul general al grupului, Lars Olofsson.

In Europa, fara Franta, vanzaril au scazut cu 1,2% in trimestrul al treilea, la 8,35 miliarde de euro, respectiv cu 1,4% in primele noua luni ale anului, la 24,6 miliarde de euro.

Pe piata franceza, vanzarile au crescut cu 0,8% la trimestru, la 10,5 miliarde de euro, respectiv cu 1,9% in ianuarie-septembrie, la 30,7 miliarde de euro.

In trimestrul al treilea, Carrefour a deschis sau a cumparat 310 magazine, reprezentand 200.000 de metri patrati. Excluzand vanzarea unor spatii comerciale, avansul net este de 188.000 de metri patrati.

Retailerul francez Carrefour, cel de-al doilea mare jucator de pe piata de profil din Romania, va deschide un nou supermarket in sectorul 1 din Bucuresti, ajungand astfel la 30 de unitati.