Timbrul verde la control. Investigatie pe piata de electrice si electronice

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice si a gestionarii deseurilor acestora.

"Investigatia se refera la posibile intelegeri anticoncurentiale atat intre companii producatoare de echipamente electrice si electronice (EEE), cat si intre organizatiile colective ce activeaza pe piata gestionarii de deseuri de EEE", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

In acelasi timp, investigatia urmareste posibila intelegere intre membrii sau parteneri ai Asociatiei Romane de Reciclare - RoRec si retailerii implicati in unele campanii de marketing de buy-back desfasurate de aceasta.

Investigatia are ca obiect si posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Ministerul Mediului si Padurilor si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, potrivit CC.

In plus, investigatia CC are ca scop analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurential din legislatia din acest sector, in special cele referitoare la modalitatea de informare a consumatorilor privind costurile gestionarii deseurilor EEE (timbrul verde), precum si la conditiile de autorizare si functionare a organizatiilor colective.

Inspectorii CC au efectuat o serie de inspectii inopinate la sediile organizatiilor colective si agentilor economici investigati. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza CC.

"Conform legislatiei specifice", se precizeaza in anuntul CC, "producatorii sunt obligati sa organizeze colectarea, valorificarea si reciclarea deseurilor EEE fie individual, fie transferand aceste responsabilitati catre un operator economic constituit, denumit organizatie colectiva".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri