Romanii strang cureaua: Peste 76% si-au redus consumul sau au apelat la produse mai ieftine

In 2010, 76,6% dintre romani si-au redus consumul sau au apelat la produse mai ieftine, releva cel mai recent studiu al companiei Mednet Marketing Research Center.

Astfel, 45% dintre romani au cumparat aceleasi produse, dar in cantitate mai mica, 11,8% au cumparat produse mai ieftine, dar in aceeasi cantitate, iar 19,8% au cumparat produse mai ieftine si in cantitate mai mica.

Doar 22,8% dintre respondenti nu si-au modificat comportamentul de consum.

Efectele pe care criza economica le-a avut asupra familiilor respondentilor se refera la: cresterea preturilor (76,2%); reducerea salariului sau a castigurilor salariale (47,5%); pierderea locului de munca (17,4%); pierderea sau diminuarea beneficiilor extra-salariale (14,4%); cresterea ratelor la credite datorita devalorizarii leului (14,4%).

Sursa: Mednet Marketing Research Center

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru Bucuresti si orasele cu peste 100.000 locuitori, in perioada 23 – 30 noiembrie 2010. Au fost intervievate telefonic 802 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este ±3,45%.

Compania Mednet Marketing Research Center activeaza in domeniul cercetarii de piata din anul 2000, fiind membra ESOMAR (The World Association for Research Professionals) si SORMA (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice), fapt ce constituie o garantie in plus pentru calitatea serviciilor oferite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri