Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a cumparat, miercuri, prin intermediul bursei de energie OPCOM, electricitate in valoare de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro) de la singurul ofertant, Hidroelectrica, informeaza Mediafax.
ArcelorMittal Galati a depus o ofera pentru o cantitate de 1,75 milioane MWh, la pretul 130 lei/MWh, potrivit datelor OPCOM.

Hidroelectrica va livra energie in perioada 7 ianuarie 2011 - 6 ianuarie 2012.

Pretul pe care il va plati ArcelorMittal Galati este similar cu nivelul mediu la care Hidroelectrica va vinde in 2011 electricitate prin intermediul contractelor bilaterale.

Combinatul ArcelorMittal Galati si-a asigurat energia necesara anului 2009 intr-un mod similar, cumparand, in decembrie anul trecut, tot de la Hidroelectrica, energie la pretul de 138 lei/MWh.

Pe de alta parte, firmele de trading cu energie Arelco Distributie Bucuresti si Petprod Bucuresti au depus oferte de achizitie a unei cantitati identice cu cea a ArcelorMittal Galati. Cele doua firme au depus oferta pentru 4 ianuarie 2011, dar la preturi mai mari.

Astfel, Arelco ofera 133 lei/MWh pentru 1,75 milioane MWh cu livrare in perioada 12 ianuarie 2011 - 11 ianuarie 2012. Arelco are un capital social de 335.800 de lei, detinut in proportie de 95% de Shanghai Ppwer Company din Hong-Kong. Persoana fizica Robert Marius Neagoe are restul de 5% din titluri.

Pentru aceeasi cantitate, cu aceeasi perioada de livrare, Petprod ofera 159 lei/MWh. Petprod este controlat integral de firma israeliana Gruparea Dinamica 1987.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri