Inainte de majorare, capitalul social al firmei era de 100.000 de euro.

Potrivit unui anunt al firmei, majorarea se face prin modificarea valorii nominale a partilor sociale de la 10 lei la 1.200 lei.

Bogaris anunta la jumatatea anului trecut ca este aproape de achizitia unui teren de 1.000 de hectare in judetul Braila pentru constructia unui parc eolian cu o capacitate de 130 de MW, al treilea proiect de acest tip anuntat de companie pe piata romaneasca, urmand sa atraga o investitie de 200 de milioane de euro.

Compania mai detine 450 de hectare de teren in Constanta si in Ialomita, unde a anuntat, de asemenea, ca va dezvolta doua proiecte eoliene, cu un total de 120 de MW, investitie de 175 milioane de euro.

Citeste si:

Bogaris a vandut anul trecut un teren agricol de 2.500 de hectare pe care il detinea in localitatea Corbii Mari, in apropiere de autostrada Bucuresti-Pitesti, altui investitor spaniol, pentru doua milioane de euro.

Compania mai detine terenuri agricole in Romania pe care insa le-a inchiriat unor producatori.

La nivel international, Bogaris este prezenta in Spania, Portugalia, Polonia, Bulgaria si Chile, iar anul trecut a avut un profit net de 26,6 milioane de euro.

Bogaris a investit pana in prezent, in toate segmentele de activitate, 477 milioane de euro, iar pentru urmatorii cinci ani are proiecte in valoare de 1,79 miliarde de euro.