Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de societatea comerciala Sagem Defence Securite SA (Franta), prin dobandirea controlului unic asupra societatii comerciale Orga Kartensysteme GmbH (Germania). Dobandirea controlului unic s-a realizat prin achizitionarea tuturor actiunilor emise de societatea comerciala Orga Kartensysteme GmbH, informeaza un comunicat al Consiliului.

Sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de Legea concurentei. Este vorba despre o cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica care depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro. Totodata, trebuie sa existe cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Sagem Defence Securite SA este membra a Grupului Safran, grup international de societati care opereaza in special in domeniul tehnologiilor avansate (propulsie, comunicatii, aparare si securitate).

Orga Kartensysteme GmbH este societatea-mama a unui grup international de societati (la randul ei face parte din Grupul Gunther), care este activ in domeniul dezvoltarii si producerii de carduri cu chip-uri integrate si a terminalelor de citire a cardurilor din plastic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri