"Mi s-a oferit un contract de consultanta, ca membru in consiliul de experti internationali ai acestei firme, Tyler Jones, firma falsa, dupa cum s-a demonstrat ", a declarat, potrivit Mediafax, europarlamentarul.

El a spus ca acest contract presupunea ca el sa dea consultatii in cadrul sedintelor de birou, in legatura cu proceduri parlamentare si proceduri europene, astfel incat, pe baza opiniilor si sfaturilor date, firma sa-si poata stabili politici generale.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a sustinut, duminica, pe blogul personal, ca a fost mentionat in articolul din Sunday Times "fara nici o vina", ci doar pentru ca era raportor al PPE pentru modificarea Directivei europene cu privire la fondurile de garantare a depozitelor.

"Am ajuns sa fiu mentionat in acest scandal fara sa am nici cea mai mica vina si fara sa fie necesar a-mi face vreun proces de constiinta. Calitatea in care am fost mentionat in articol este aceea de raportor al PPE pentru acest raport", scrie Bodu, pe blog.

Citeste si:

El povesteste ca in calitate de raportor al PPE a avut o prima intalnire cu raportorul principal al Comisiei pentru Afaceri Juridice (bulgarul Dimitar Stoyanov) in decembrie 2010, cand a discutat "despre necesitatea modificarii termenului de o saptamana de plata a compensatiilor de catre un fond de garantare a depozitelor catre deponentii unei banci aflate in faliment".

Monica Macovei cere demisia lui Severin din PE si cercetarea sa de DNA

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, duminica, demisia lui Adrian Severin din Parlamentul European si cercetarea sa de DNA, conform legii romane.

"Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia. Fiind cetatean roman, Adrian Severin se supune legii penale romane. Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa declanseze cercetarea penala in legatura cu acuzatiile de coruptie relatate de «The Sunday Times»", se spune intr-un comunicat al europarlamentarului PDL, fost ministru al Justitiei.