"In selectia lunii aprilie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 4 martie", potrivit unui comunicat ANAF, informeaza Mediafax.

Deconturile de TVA au fost organizate drept deconturi cu compensare si restituire in suma de 875,7 milioane lei, din care se compenseaza 86,9 milioane lei si se restituie 788,8 milioane de lei, deconturi cu compensare integrala in valoare de 248,8 milioane de lei si deconturi cu compensare partiala de 4 milioane de lei.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 788,8 mil. lei, plata efectiva a fost programata in trei transe.

Astfel, prima transa in valoare de 157,6 milioane de lei va fi virata vineri, 8 aprilie, iar celelalte doua transe, de 197,5 milioane de lei si, respectiv, 433,7 milioane de lei, sunt programate pentru 21 aprilie si 28 aprilie.