Presedintele Traian Basescu a declarat astazi, in congresul PD-L, ca economia Romaniei are mare nevoie de un sector de stat performant dar si de o simplificare a sistemului de taxe si impozite.
“Perspectiva Romaniei este asa cum o veti face voi cat guvernati, trebuie sa aveti grija sa aparati ce ati facut. In acest an, trebuie sa gasiti formule de simplificare a sistemului de taxe si impozite, sunt prea multe. S-a facut o prima etapa, dar trebuie continuata”, a declarat Basescu, preluat de televiziunile de stiri.

El mai recomanda membrilor partidului sa priveasca cu atentie la marile de regii, pentru ca economia de stat trebuie sa devina performanta.

“Ca sef de stat, va spun ca asta este tot ce v-a ramas de facut: o economie capabila sa genereze prosperitate. In lipsa eficientizarii regiilor, economia de stat va continua sa fie necompetitiva. Degeaba sectorul privat este competitive, fara o performanta si la stat, impingeti Romania catre riscul de a se intampla ca in alte state, precum Grecia, Irlanda, Portugalia. Impingeti tara catre datorii uriase”, a mai spus Basescu.

In opinia sa, Romania are parametrii necesari pentru a face un salt calitativ, pe fondul unei datorii publice de 30,5, “inca mica”, a unui deficit bugetar in curs de ajustare si a fondurilor europene.

“Faptul ca am iesit din recesiune este un success al romanilor si o sa le cer scuze ca am luat aceste masuri ori de cate ori am ocazia. Intotdeauna omul politic responsabil, in situatii limita, trebuie sa aleaga intre interesul tarii si cel al partidului, iar voi ati ales in interesul tarii. Cred ca vom avea o crestere economica mai mare decat cea estimate pentru 2011, de 1,5%”, le-a mai spus Basescu membrilor PD-L.

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ieri iesirea tehnica din recesiune dupa ce Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu circa 0,6% fata de ultimele trei luni ale anului trecut si cu 0,3% fata de perioada similara din 2010.

Basescu a subliniat parteneriatul pe care il are cu PD-L, fara care nu ar fi putut duce la indeplinire mandatul, mai ales in criza, si si-a exprimat ingrijorarea ca rezultatele votului acestui congres sa nu creeze dubii asupra determinarii partidului de a continua.

Pentru presedintia PD-L candideaza premierul Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

“Aveti obligatia de a continua linia politica de pana acum, sa dati semnalul responsabilitatii pentru tara si sa ramaneti impreuna dupa numararea voturilor de diseara”.

Cu lacrimi in ochi, presedintele Basescu si-a amintit de conventia PD-L din 2001, cand a castigat presedintia partidului in fata lui Petre Roman si a Simonei Marinescu. “Pe langa momentul de satisfactia politica, am avut si o mare insatisfactie: cand am vrut sa dau mana cu cel care pierduse alegerile, el mi-a intors spatele. Sa nu faceti acest lucru diseara!”.

In finalul discursului, presedintele le-a multumit lui Teodor Stolojan, Adriean Videanu si Radu Berceanu, “figure marcante ale partidului care desi raman in PD-L au considera ca generatia lor trebuie sa lase locul celor mai tineri”.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri