Toate aceste companii vor fi obligate in acelasi timp sa identifice noi solutii de crestere a veniturilor si sa isi achite propriile arierate, releva scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI in urma misiunii din aprilie-mai, transmite Mediafax.

Conform documentului, pe lista companiilor de stat care se vor indrepta in perioada imediat urmatoare impotriva clientilor rau-platnici au fost incluse CFR Marfa, Posta Romana, Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Toate aceste companii trebuie sa isi "imbunatateasca eforturile pentru a colecta facturile foarte mari, inclusiv prin transmiterea de preavize si dispunerea de masuri legale impotriva companiilor cu arierate substantiale", se arata in scrisoare.

CFR Marfa, CFR Calatori, CFR vor fi obligate in acelasi timp sa includa standardele de cost pentru efectuarea lucrarilor publice in toate noile contracte, pana la sfarsitul lunii iunie.

Citeste si:

Si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va trebui sa introduca in toate noile contracte, pana la sfarsitul lunii septembrie, standardele de cost pentru constructia si intretinerea drumurilor, sa isi majoreze veniturile prin extinderea controlului asupra sistemelor electronice de taxare si sa diminueze costurile prin renegocierea sau incetarea contractelor considerate neperformante.

Compania aeriana Tarom va fi obligata sa reduca cheltuielile prin renegocieri de contracte si sa majoreze veniturile prin strategii alternative de vanzari si "optimizarea" politicii de tarifare.

Pana la jumatatea lunii iulie, si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia va incepe negocieri cu clientii, inclusiv cu companii de stat, pentru ca acestia sa isi achite datoriile catre SNLO.