Programul economic al USL, care urmeaza sa fie lansat saptamana viitoare, propune trei trepte de impozitare a veniturilor, una de 16%, generala, si doua de 8%, respectiv 12%, pentru veniturile mici si foarte mici.

Surse din PSD au declarat, pentru Mediafax, ca varianta de impozitare asupra careia au convenit liderii si finantistii social-democrati si liberali a fost pastrarea cotei de 16% ca treapta maxima de impozitare.

Potrivit variante agreate, impozitul de 16% ar urma sa se aplice veniturilor care depasesc pragul de 1.000 de euro. Concesia facuta de liberali a fost introducerea unui impozit progresiv, in doua trepte, de 8% si 12% pentru veniturile sub 4.000 lei.

Astfel, veniturile pana in 1.000 lei ar urma sa fie impozitate cu 8%, iar veniturile de peste 1.000 lei si pana la 4.000 lei ar putea fi impozitate cu 12%, au mai aratat sursele citate.

Aceasta varianta a fost, deocamdata, agreata la nivelul departamentelor de specialitate si al comisiilor comune PSD-PNL, coordonate de Constantin Nita si Dan Chitoiu.

Sursele citate au mai aratat ca, tehnic, a fost luata in calcul si varianta cu impozite in trepte de 7%, 12%, 15%, propusa de PSD. dar neagreata de liderii PNL, decizia insa urmand sa fie una strict politica, la nivelul conducerii celor doua partide ale Uniunii.

Liderii PSD si cei ai PNL urmeaza sa prezinte, saptamana viitoare, principalele puncte ale programului economic de guvernare al USL.

Printre masurile care vor fi cuprinse in program sunt cotele diferentiate de TVA si scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, marti, ca formatiunea sa poate negocia cu PSD introducerea, intr-un program de guvernare, a impozitarii veniturilor pe nivele, el subliniind ca PNL impune conditia ca niciunul dintre nivele sa nu depaseasca actuala cota unica, de 16%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce a insemnat anul 2015 in Parlamentul Romaniei