”Ziua Libertatii Fiscale ne ofera o imagine reala asupra fisclitatii din Romania. Cred ca multi dintre noi nu isi dau seama cat de multe taxe platesc si cat de mari sunt aceste taxe. Insa, daca le adunam, rezulta ca 149 de zile pe an - aproape cinci luni! - muncim pentru stat. Acest lucru trebuie sa se schimbe, inainte de a putea vorbi cu adevarat despre bunastare materiala si despre o economie solida”, a declarat Claudiu Nasui, presedintele asociatiei Societatea pentru Libertate Individuala.

Organizatiile ce promoveaza principii libertariene in Romania vor organiza cu aceasta ocazie o serie de manifestari in cadrul carora vor prezenta publicului cat de mult costa serviciile ”gratuite” oferite de stat. Scopul acestor actiuni este informarea contribuabililor si atragerea atentiei asupra faptului ca statul asistential este de fapt ineficient, ingradind libertatea si limitand drastic posibilitatile de dezvoltare ale indivizilor.

Pe parcursul intregii zile de luni, membrii SoLib vor fi prezenti in Piata Universitatii - pentru a discuta cu trecatorii despre semnificatia si importanta Zilei Libertatii Fiscale.

Citeste si:

De asemenea, incepand cu ora 14:00, Universitatea Romano-Americana va gazdui o masa rotunda cu tema ”Ziua Libertatii Fiscale 2011”, organizata de Centrul de Economie Politica si Afaceri ”Murray Rothbard” in colaborare cu Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) si Centrul pentru Economie si Libertate (ECOL). Toate manifestarile vor fi deschise atat jurnalistilor cat si publicului interesat.

Ziua Libertatii Fiscale este un eveniment ce are ca scop cresterea constientizarii locuitorilor unei tari asupra poverii fiscale pe care trebuie sa o suporte anual. Dreptul de proprietate intelectuala asupra acestui indicator este detinut de Tax Foundation din SUA.

In Romania, evenimentul a fost celebrat pentru prima data de Centrul Independent de Studii in Economie si Drept (CISED).