Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a primit in cadrul campaniei de primire a cererilor de acordare a platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, pentru speciile ovine/caprine, 48.000 de cereri, in crestere cu 6% fata de anul trecut, scrie Mediafax.
Fermierii au depus cereri de sprijin pentru un efectiv de peste 7,7 milioane capete ovine/caprine, fata de 6,9 milioane de capete in 2010.
Cele mai multe animale pentru care au fost primite cereri au fost inregistrate in judetele Sibiu (2.100 de cereri pentru aproximativ 570.000 capete), Timis (1.680 cereri pentru circa 570.000 capete), Cluj, Constanta si Tulcea.

APIA mentioneaza ca incepand cu anul 2010, daca in urma verificarilor se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor eligibile, se aplica reduceri sau excluderi de la plata.

Astfel, pentru situatia in care diferenta dintre animalele pentru care s-a solicitat sprijin si cele determinate (eligibile) este mai mica sau egala cu 3%, nu se aplica nicio penalizare.

Daca raportul dintre numarul de animale cu nereguli si numarul de animale determinat este mai mic sau egal cu 10% prima se reduce cu 5%. La o diferenta de pana in 20% ajutorul este redus cu 10%, la diferente de pana la 30% se scade 15% din spijin, iar pana la 50% se reduce cu 20% prima care trebuia acordata.

In situatia in care raportul dintre numarul de animale cu nereguli si numarul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plata pentru anul in care se face solicitarea primei pe cap de animal.

Sursa foto: www.sxc.hu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri