"In semestrul I 2011 Produsul intern brut a crescut comparativ cu semestrul I 2010 cu 1,6%, pe serie bruta si cu 0,3% pe serie ajustata sezonier", se arata in comunicatul Institutului National de Statistica (INS).

Avansul PIB-ului din T2 s-a apropiat de asteptarile autoritatilor, care anticipasera o incetinire a productiei industriale si a exporturilor.

Premierul Emil Boc declarase recent ca incetinirea productiei industriale si a exporturilor ar putea sa cantareasca greu in evolutia economiei in T2, motiv pentru care va fi nevoie de "maximizarea" investitiilor si lucrarilor in trimestrul trei.

Citeste si:

Pentru trimestrul doi, autoritatile mizau pe o crestere de 0,3%-0,4% fata de trimestrul anterior, dar ulterior au ajustat aceasta estimare la 0,2-0,3%.

Datele INS sunt in ton cu estimarile analistilor. O analiza Wall-Street.ro a aratat ca, potrivit analistilor, economia Romaniei a crescut usor in trimestrul doi al acestui an, cu pana la 0,5% fata de trimestrul anterior, in contextul in care productia industriala a incetinit, iar restul sectoarelor economice nu au contribuit foarte mult la accelerarea motorului economic.