"Inteleg frustrarea indignatilor care este, intr-o mare masura, consecinta a ceea ce se intampla in sectorul financiar", a afirmat Barroso intr-o conferinta de presa.

Sute de mii de oameni au manifestat weekend-ul trecut, in numeroase tari, impotriva capitalismului excesiv.

"Nu avem nimic cu sectorul financiar, vrem sa ramana solid in Europa, dar, in acelasi timp, trebuie sa inteleaga ca trebuie respectat un minim de criterii etice", a spus Barroso, invitand sectorul financiar sa contribuie mai mult spre binele tuturor.

In aceeasi idee, presedintele UE a spus ca este "de inteles" ca masurile de austeritate intreprinse intr-un numar mare de tari nu sunt populare.

Citeste si:

Van Rompuy a calificat drept legitime "ingrijorarea tinerilor privind locurile de munca".

El a aratat ca sunt necesare masuri care sa redistribuire echitabil eforturile.

"In aceasta privinta, sectorul financiar ar putea juca un rol important", a adaugat Van Rompuy, cu cateva zile inainte de un summit european la care in prim plan va fi asigurarea soliditatii sectorului financiar.

La summitul de duminica viitoare va fi discutata recapitalizarea bancilor, dar si asumarea de catre acestea a unor pierderi mai mari legate de detinerile de obligatiuni suverane ale Greciei, comparativ cu nivelul de 21% convenit in iulie, considerat acum insuficient.