Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy si Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, sunt interesate de preluarea halelor fabricii Nokia de la Jucu, dupa inchiderea acesteia, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, citat de Mediafax.
"Exista interes din partea Terapia Ranbaxy in preluarea halelor de la fabrica Nokia din Jucu si din partea unei companii chineze. Am fost contactati de cei de la ZTE si mai discutam cu alti doi investitori, care nu au decis daca doresc teren suplimentar sau doresc din aceste hale. Terapia doreste sa preia halele de la Jucu, pentru o extindere de productie. Am purtat discutii serioase pe aceasta tema. E o oferta serioasa a celor de la Terapia", a declarat Alin Tise.

Potrivit acestuia, decizia de alocare a halelor va apartine, insa, companiei Nokia, acest lucru fiind prevazut in contractul incheiat cu CJ Cluj.

"Nokia va decide cui va da halele, nu noi, asa este prevazut in contract, cu respectarea specificului de activitate, adica din aceeasi gama, de electronice. Decidentii sunt cei de la Nokia. Nokia a anuntat ca este o societate de consultanta si de avocati care se ocupa de negocierea cu alte companii pe tema halelor. Noi incercam in discutiile cu Nokia sa gasim o solutie sa avem si noi un rol in a decide cine vine acolo. Daca cei de la Nokia accepta si CJ accepta, se poate ca Terapia sa preia halele", a spus Alin Tise.

El a precizat ca, in Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, compania Bosch face probe de sol pentru 20 de hectare necesare unei viitoare investitii.

In Tetarom III mai sunt disponibile peste 60 de hectare, pe langa cele 90 de hectare ale Nokia Village, unde urmau sa intre subcontractorii Nokia.

"Nokia are 90 de hectare, nu doar 30 pe care se afla fabrica Nokia, ci si suprafata pentru subcontractori", a subliniat Tise.

Seful CJ Cluj a precizat ca membrii comisiei Nokia de la CJ Cluj vor analiza contractul si clauzele privind popularea parcului Tetarom cu furnizori.

"In sedinta CJ de la sfarsitul lunii octombrie vom avea o propunere concreta. Vom vedea daca vom putea cere despagubiri. Vom vedea si daca ii vom actiona in instanta pe cei de la Nokia daca nu si-au respectat clauzele. Analizam toate posibilitatile. Poate exista orice posibilitate care sa aiba o baza contractuala, sa existe o incalcare a unei clauze obligatorii", a subliniat presedintele CJ Cluj.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Compania ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, intentioneaza sa deschida in Romania o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru, anunta, in luna august, Ministerul Comunicatiilor. ZTE anunta, de asemenea, ca va infiinta la Bucuresti un centru de perfectionare a tinerilor in acest domeniu si studiaza piata pentru a deschide, intr-o zona defavorizata, o fabrica de asamblare a componentelor IT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri