Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu (foto), a declarat dupa discutiile cu reprezentantii FMI, BM si ai CE, ca, in functie de evolutiile economice din 2012, Guvernul poate avea in vedere o majorare a salariului minim, informeaza Mediafax.
Diaconescu a spus ca in discutiile cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, s-a convenit ca, in termeni de prudenta economica, Guvernul poate evalua, in a doua jumatate a anului 2012, posibilitatea majorarii salariului minim.

"Exista spatiul economic si financiar pentru a avea in vedere, in a doua jumatate a anului 2012, o astfel de decizie", a afirmat el.

Liderul UNPR a evitat sa indice eventuale procente ale unei posibile majorari.

"Nu avem deocamdata date sau simulari in acest sens. Nu incurajez ideea de a face speculatii, pentru ca nu depindem doar de ceea ce se intampla in economia romaneasca, ci si de cum evolueaza situatia economica pe plan european", a declarat el.

Diaconescu a mai mentionat ca masurile de stabilitate luate de Guvern pana acum conduc la ideea ca in 2012 nu vor fi necesare noi masuri de austeritate in ceea ce priveste pensiile si salariile.

Presedintele Traian Basescu a reiterat, joi, dupa intalnirea avuta cu membrii delegatiei FMI, BM si CE, ca nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile si salariile din sectorul bugetar.

"Cert este ca nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile si cu salariile. Deci acest lucru este agreat de Guvern, troica (FMI, UE si Banca Mondiala - n.r.), si am fost si eu informat astazi, cum am mai fost informat si la discutia trecuta, ca nu acesta este obiectivul, reducerea salariilor", a reafirmat Basescu.
Seful statului as-a intalnit, joi, la Cotroceni, cu membrii delegatiei FMI, BM si UE.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, joi, la conferinta organizatiei UNPR Bucuresti, ca spera ca Guvernul va indexa salariile bugetarilor in a doua jumatate a anului 2012.

"Vom indexa salariile, sper sa putem in a doua jumatate a anului sa le dam inapoi romanilor ce le-am luat", a anuntat Elena Udrea.

Ea a participat la conferinta organizatiei bucurestene a UNPR.

Oficialii FMI sunt de acord cu majorari de salarii si pensii in partea a doua a anului viitor daca vor exista resurse bugetare, au declarat, miercuri, surse politice, acord care nu implica insa nicio garantie ca masura va fi si aplicata si care nu depaseste prevederile generale din ultimele scrisori de intentie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri