Ministerul Finantelor Publice (MFP) a programat pentru luna decembrie licitatii prin care vrea sa atraga 4,5 miliarde de lei, nivel similar cu suma indicativa anuntata pentru luna noiembrie, dar nerealizata.

In luna decembrie, Finantele vor organiza cinci licitatii pentru vanzarea de titluri de stat, respectiv trei pentru certificate de trezorerie si doua pentru obligatiuni de stat, cu scadenta la doi si zece ani, scrie Mediafax.

Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiunea de obligatiuni la doi ani lansata in octombrie si cea de zece ani lansata in luna mai.Prima operatiune este programata pentru luni, 5 decembrie, pentru vanzarea de certificate cu scadenta la sapte luni, cu o valoare de un miliard de lei.

Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa atraga in luna noiembrie 4,5 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, de peste doua ori mai mult decat suma imprumutata in octombrie, iar scadentele titlurilor a fost de sub trei ani. Finantele au reusit sa imprumute in noiembrie numai 3,93 miliarde de lei.

De la inceputul anului, Finantele au angajat imprumuturi de 45,8 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.

Sursa imagine:
arhivafoto.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri