Guvernul si OMV vor incepe in perioada imediat urmatoare negocierile pe un pachet de masuri prin care ambele parti sa castige, autoritatile asteptand ca investitorul sa ajute Executivul sa depaseasca o perioada dificila, dar fiind constiente si de importanta investitiilor, afirma premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta a efectuat, luni, o vizita oficiala in Austria, in care s-a intalnit si cu presedintele OMV, proprietarul Petrom, precizeaza Mediafax.

La intoarcerea in tara, seful Guvernului a aratat ca nu poate prezenta multe detalii legate de aceasta discutie, precizand doar ca subiectul principal a fost legat de capacitatea autoritatilor de la Bucuresti de a asigura in relatia cu OMV atat predictibilitate, cat si "un control intr-o anumita masura" asupra pretului carburantilor. In acelasi timp, tema discutiei a fost legata si de proiectele de investitii in Romania aprobate de conducerea OMV pentru urmatorii zece ani, precum si de litigiile rezultate din clauzele contractuale de privatizare a Petrom.

"Comitetul interministerial constituit de Guvern si reprezentantii OMV vor negocia in perioada imediat urmatoare fiecare punct. Eu am un sentiment pozitiv fata de modul in care OMV nu doar ca va investi in continuare, ci va participa alaturi de Guvern la efortul de a trece o perioada dificila din punct de vedere economic si social. Impresia mea este ca va fi o situatie de win-win", a spus Ponta, precizand ca autoritatile romane nu vor ignora in negocieri faptul ca OMV contribuie prin impozitele platite si reinvestirea profitului la crearea locurilor de munca.

Seful Guvernului a declarat recent ca intentioneaza sa aiba o discutie cu producatorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor exceptionale, spunand ca nu ii plac deciziile impuse cu forta, dar ca este o perioada speciala in care toti trebuie sa participe la "efortul tarii".

Si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca Guvernul pregateste un proiect de lege privind suprataxarea veniturilor exceptionale ale companiilor petroliere, care ar urma sa fie aprobat pana la finele anului si aplicat din 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cu Ordonanta Taxelor 'indulcita', bursa incepe cursa de recuperare