Planul de dezvoltare a retelei de transport a Transelectrica, in care sunt prevazute investitii de 5,3 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), pentru perioada 2014-2023, a fost aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE).

"Valoarea totala a investitiilor planificate pe orizontul Planului de dezvoltare a retelei electrice de transport este estimata la 5,3 miliarde lei. Valoarea mentionata nu include investitiile de racordare la RET (reteaua electrica de transport - n.r.) a noilor utilizatori, finantarea acestor investitii fiind asigurata prin tariful de racordare platit de utilizatorul racordat", potrivit Transelectrica.

Potrivit datelor companiei de stat, investitiile programate in intervalul 2014-2016 pentru dezvoltarea retelei se ridica la 1,6 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Transelectrica este operatorul retelelor nationale de transport al electricitatii si este controlat de stat, prin Secretariatul General al Guvernului.

Compania arata ca va utiliza un mix "adecvat si echilibrat" pentru finantarea investitiilor planificate, cu considerarea tuturor optiunilor si instrumentelor oferite atat de piata financiara, cat si de programele de finantare nerambursabila operate de Uniunea Europeana.

Citeste si:
Reviziile instalațiilor de gaze se vor face după încetarea stării...
ANRE: Verificările sau...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Este oficial! Guvernul aprobă cel mai nou set de măsuri de relaxare
Setari Cookie-uri