Vizibil relaxat de vestile bune privind evolutia inflatiei in anul care a trecut de la aplicarea mecanismului de tintire a inflatiei, guvernatorul Mugur Isarescu s-a referit la posibilitatea ca anul viitor altcineva sa prezinte raportul despre inflatie, dar a precizat ca mandatul sau expira in 2009.

Comentand atitudinea prudenta a bancii centrale, care nu se lasa sedusa de o temperare a inflatiei si nu renunta la restrictiile politicii sale monetare, Isarescu a insinuat ca, anul viitor, pe vremea aceasta, "cel care va prezenta tintirea inflatiei va va descrie o situatie in care vom lucra cu rata dobanzii". Guvernatorul Isarescu facea aluzie la restrictiile impuse de banca centrala cu scopul de a limita creditarea, care impreuna cu dobanda de politica monetara, contureaza ceea ce el a numit "masuri neortodoxe de lupta cu inflatia", luate de o "banca centrala dintr-o tara ortodoxa".

El a lamurit, ulterior, ca nu a lansat vreun semnal care sa anunte o eventuala retragere din postul de guvernator al bancii centrale si ca se referea strict la posibilitatea ca alt membru al consiliului de administratie sa prezinte raportul asupra inflatiei. "Mandatul meu expira in 2009 si am de gand sa il termin", a mai spus, citat de NewsIn, Mugur Isarescu.

"A fost o gluma. Poftim, poate ne-am gandit sa facem si schimbari in cadrul celui care apare in public cu aceasta ocazie, sa-l lasam un pic si pe domnul prim viceguvernator Florin Georgescu. Ce-ar fi rau in asta?", a spus Isarescu.

"Ca si prognoza privind inflatia, nu putem ghici tot in totalitate. Eu sper sa fiu guvernator si sa spun si lucruri placute, ca 15 ani am spus numai din astea neplacute", a adaugat, relaxat, Isarescu.

In acelasi ton relaxat, Isarescu a evocat nelinisti metafizice, care potrivit teoriei economice, avertizeaza asupra a ceea ce el a numit boala succesului. "Teoria economica te avertizeaza sa fi atent cind totul merge bine, deoarece exista o probabilitate ca atunci poti pati ceva rau". El a nuantat discursul si a explicat, intr-un registru serios, ca atunci cand o tara castiga in credibilitate, intrarile de capital cresc si ai impresia ca e bine, dar trebuie sa fii atent, deoarece asta creaza presiuni inflationiste si apucaturi proaste. Te obisnuiesti sa cheltuiesti mai mult, cand bani".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri