Exporturile celor mai multe companii din domeniul apararii cresc, dar problemele industriei persista

Majoritatea companiilor de aparare au avut in acest an cresteri de productie, exporturi si afaceri, dar industria continua sa se confrunte cu probleme precum active inutilizabile, tehnologii invechite, lipsa comenzilor pe piata interna si imbatranirea personalului, potrivit Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei, Comertului si Turismului a analizat recent activitatea companiilor din domeniu, aflate sub autoritatea institutiei, in primul semestru - Romaero, IOR, Uzina Mecanica Orastie, Santierul Naval Mangalia si filialele Romarm (Carfil, Tohan, Electromecanica Ploiesti, Arsenal Resita si uzinele mecanice Sadu, Cugir si Mija), scrie Mediafax.

"Cele mai multe dintre societatile analizate au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri, volumului productiei, exportului, precum si ale profitului operational. Operatorii economici se confrunta, in continuare, cu probleme legate de existenta unor active substantiale care nu mai au legatura cu activitatea de productie si care induc costuri, tehnologii care nu au mai fost modernizate, lipsa comenzilor de pe piata interna, imbatranirea fortei de munca, dependenta de importuri de materii prime si altele", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ministerul mentioneaza ca unele companii nu mai pot realiza produsele cerute de fortele Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, din cauza schimbarii profilului cerintelor interne, precum si a modului de organizare si functionare a industriei de aparare.

Citeste si:
Exporturile de flori din Olanda se prăbuşesc, din cauza crizei
Exporturile de flori din...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri