Companiile care solicita inregistrarea ca platitoare de TVA sunt supuse unor proceduri complicate de avizare, timp in care acestea sunt obligate sa achite Taxa pe Valoarea Adaugata chiar daca nu o colecteaza si nu o pot deduce, acuza consultantii fiscali.

Unul dintre principiile de baza ale TVA este neutralitatea, in sensul ca o firma colecteaza aceasta taxa de la clienti, apoi o plateste catre stat fara a castiga sau pierde ceva in urma acestui proces. Dar tocmai acest principiu este incalcat prin procedurile de atestare a platitorilor de TVA, impuse de Fisc prin Ordinul nr. 17/2015.

Pe scurt, firmele mai mici, cu cifra de afaceri sub 220.000 de lei, nu trebuie sa obtina atestarea de platitori de TVA de la Fisc, astfel ca si banii din aceasta taxa le circula prin conturi fara vreun efect asupra bugetului. Dar, la un moment dat, activitatea, vanzarile si implicit cifra de afaceri se apropie de acest plafon, iar cand il depasesc devine obligatorie inregistrarea ca platitor de TVA.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri