Finantarea din domeniul cercetarii va atinge, anul viitor, 1% din PIB, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul intalnirii cu comisarul european pentru stiinta si cercetare, Janez Potocnik.
Seful executivului a spus ca Guvernul roman acorda o atentie deosebita domeniului cercetarii, precizand ca bugetul alocat in 2006 pentru cercetare a fost mai mare cu 80% comparativ cu anul trecut si a subliniat ca Romania va aplica si va respecta Agenda Lisabona, informeaza NewsIn. Uniunea Europeana a stabilit, la Summitul de la Lisabona din 2000, obiectivul de a deveni, pana in 2010, cea mai competitiva economie mondiala bazata pe informatii si cunoastere.

Premierul a mai spus ca Guvernul a reformat modul de finantare a domeniului cercetarii, prin alocarea banilor pe proiecte. Comisarul european pentru stiinta si cercetare a declarat ca este important ca Romania sa utilizeze fondurile structurale, care vor veni de la Uniunea Europeana dupa aderare, pentru dezvoltarea capacitatii institutiilor si a personalului din domeniul cercetarii si sa incurajeze companiile private sa investeasca in proiectele din domeniul cercetarii.

Oficialul european a subliniat totodata ca Romania trebuie sa faca eforturi pentru a mentine in tara cercetatorii bine pregatiti profesional. Janez Potocnik a spus ca Romania indeplineste criteriile din domeniul cercetare-dezvoltare, acest capitol fiind marcat cu stegulet verde. Intrevederea premierului roman cu comisarul european pentru stiinta si cercetare face parte din seria intalnirilor de evaluare convenite cu oficialii europeni pentru evaluarea progreselor Romaniei in vederea integrarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri