Directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea pentru frontiera Romania- Ungaria, Livia Banu, a prezentat intr-o conferinta de presa, programul Phare CBC 2005 Romania- Ungaria, precum si rezultatele finale ale evaluarii proiectelor din cadrul aceluiasi program pe 2004.

In cadrul conferintei, Livia Banu a precizat ca "prin programul Phare CBC 2005 sunt finantate proiecte care vizeaza atat intarirea infrastructurii in domeniul transportului, protectiei mediului si prevenirii inundatiilor, cat si promovarea initiativelor ce faciliteaza integrarea mediului economic, pentru judetele Satu Mare, Bihor, Arad si Timis", informeaza Rompres.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a acestor proiecte este de 6,334 milioane Euro, din care 4,750 milioane Euro sunt fonduri Phare CBC. Din aceste fonduri, pentru proiecte de investitii si studii aferente vor fi alocate 5,454 milioane Euro, in vreme ce pentru Fondul Proiectelor Mici vor fi alocate 0,88 milioane Euro. in cadrul aceluiasi program, pe Programul Phare CBC 2004 au fost depuse 111 proiecte, fiind acordate 40 de finantari, in valoare de 6,292 milioane Euro, intre acestea din urma numarandu-se si 11 proiecte depuse in judetul Arad.

"Temele programului Phare CBC 2005 Romania - Ungaria sunt similare cu cele din anul trecut, la fel si conditiile pentru a beneficia de finantare. Anul trecut, Aradul a obtinut 36% din bugetul alocat pe Programul Phare CBC 2004 si a avut cel mai bun parcurs dintre toate orasele implicate, luand in calcul toti factorii, deoarece trebuie sa existe o consistenta din punct de vedere tehnic si financiar a propunerii", a mai precizat directorul executiv al BRECO, Livia Banu.

Tot luni, a avut loc un seminar gazduit de Hotelul Continental, seminar in cadrul caruia potentialii beneficiari ai finantarilor au primit informatii cu privire la temele programului, sumele alocate pentru finantare, conditiile speciale, instruire de parteneriate si despre evaluarea proiectelor transfrontaliere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri